Kaptein Rødskjegg & sjørøverne

Kaptein Rødskjegg og sjørøverne leverer et forrykende familieshow som passer for alle barn mellom 0-90 år.
Sjørøvere går aldri av mote. Her får kaptein Sabeltann i Kristiansand konkurranse av kaptein Rødskjegg fra Moss. Og Rødskjegg & Co. lokker med sangskatter fra alle verdensdeler!

Her er sanger om kanonkuler, om papegøyer, om løgne fisketurer, solbrenthet, kjærlighet og om hvor vanskelig det er å stå opp om morgenen. De 17 sangene er preget av humor - og melodiene til sjørøverparhestene Morten Heiberg og Ole Jacob Lindberg henter inspirasjon fra alle verdensdeler, her blandes irsk folkemusikk og søramerikansk bossa og samba, californisk beachboy-pop og visepop. Og noen av tekstlinjene er surrealistisk herlige - som disse fra «Papegøya»:

Vi så en sebra som ikke så bra som møtte en sebra som kunne se bra og sebraen som kunne se bra han lærte sebraen som ikke så bra å se bra og sebraen som så bra han lærte den sebraen som ikke kunne se bra å se bra - se det gikk bra!

«Mann ombord, skuta er vekk» er definitivt den mest krevende av disse fire barneplatene. Men sikkert også den mange av barna vil like best. Her er morsomme tekster og refreng som stimulerer både fantasi og lattermuskler.