Jakob Sande & Jon Eikemo, trur eg...

VG terningkast seks:"Eikemo har den gudbenådede evnen å gjøre sine figurer spill levende. Du kjenner saltsmaken fra havet, fornemmer duften av friskt høy, føler bakrusen på kroppen og ser for deg små snørrunger, gamle kaller, slaktere, kattunger og flørtete kvinfolk. Jon Eikemo er en kunstner som gjør folkelighet til stor kunst"Et dypt og inderlig kjærlighetsforhold mellom dikterens ord og skuespillerens talent skaper en teateropplevelse av de sjeldne. I allefall når dikteren er Jakob Sande og skuespilleren er Jon Eikemo.

Forestillingen "Jacob Sande & Jon Eikemo, trur eg... er den mest sette enkeltmannsforestillingen i Norge! Forestillingen gikk for 110% belegg på Det Norske Teateret i Oslo, den Nasjonale Scene i Bergen og senere på turnè i 1991-1992. Publikum og kritikere var fra seg av begeistring. Nå pakker Jon Eikemo snippsekken igjen og er klar for en ny turné med enmannsforestillingen.

Når Jon Eikemo stiller på scenen og fyller salen med Jakob Sandes "bautasteiner av ord" sitter ikke en tilskuer igjen uberørt. Med tekst satt sammen av Vidar Sandem og musikk av Egil Monn-Iversen driver Jon Eikemo fram latter og gråt hos et trollbundet publikum. Det er som om Jakob Sande og Jon Eikemo står på samme scene og forteller historiene, med en stemme. Grensen mellom dikteren, skuespilleren og publikum blir nesten visket ut i "Jakob Sande & Jon Eikemo, trur eg..." Sjelden kan en monolog bergta et publikum i 1,5 timer, Dette er en slik anledning.

Jon Eikemo og Aage Vaksdal (trekkspill og piano) tar publikum med på en opplevelsesrik reise gjennom Sandes rike dikteriske landskap. Nytt og ukjent blandes sammen med perler vi alle kjenner: "Kallen og katten", "Da Daniel drog", "Fløytelåt", "Likfunn" og "Etter en rangel". I alt presenteres vel 20 sanger, noveller og dikt i en forestilling som Eikemo fikk kritikerprisen for i 1992.

For booking eller henvendelser om Jon Eikemo, trykk her  eller ring 22 42 00 00.
OBS: Husk å skrive hvilken artist det gjelder!