- Evig turne

- Hvor mange turneer jeg har hatt? Nei, det aner jeg ikke! Men det er dette det handler om - jeg er nok på evig turne! Dette sier åge Aleksandersen.

Få norske artister har vært på toppen så lenge som Åge. Slit, stahet og tro på å flytte fjell har gitt han status som levende legende. I musikkbransjen er det kort vei fra suksess til nedtur, og det har Åge erfart flere ganger.

Opptur eller nedtur, så har Åge valfartet Norges land på kryss og tvers i over 30 år. Han har vært tro mot sitt publikum, og gitt konserter i alle kriker og kroker i landet. Det er vel nettopp det som gjør at så mange elsker han.

- Siden 1970 har jeg holdt rundt 100 konserter hvert år. Regner vi litt rundt på det, så ender jeg vel opp med mellom 3000 og 3500 konserter. Hvis ikke det er norgesrekord i antall konserter, så har jeg i hvert fall rekord i å ha konserter flest steder i Norge.

Likevel har han ikke fått nok. Åge har vært, og er fremdeles så glad i å spille og være på turnè, at det blir som narkomani det ikke finnes kur for. Selv forklarer han det med at han er gammeldags.

- Jeg må rett og slett ut. I prosessen rundt låtskrivingen og studioinnspilling, er jeg ikke ferdig med sangene før jeg har stått på scenen og spilt dem for publikum. Først da ser jeg hvordan de fungerer. På konsertene har jeg også lært om folks forhold til sangene mine. Jeg blir rent rørt når jeg etter konserten får høre folks historier om forholdet til sangene mine, sier Åge.