Spotlight orkester

Spotlight orkester er en herlig gladgjeng fra Göteborg. Som foruten swing også spiller country, svensk topp og en og annen Sven Ingvars. Selv to låter fra Ole Ivars, har fått plass på repertoaret.

I samtale med frontfiguren Roland Ruus, kommer vi inn på orkesterets historie. Spotlight så dagens lys i 1979. Roland Ruus & Erik Lihm fra Vikingarna, var to av frontfigurene i det nystartede orkesteret, som kom med sin förste CD i 1980. På den tiden backet de opp forskjellige artister innen Country-sjangeren, som Alf Robertson, Carina Wessman og Christina Lindberg for å nevne noen. På slutten av 80-tallet var det Janne Önnerud som var gjesteartist med orkestret. Så kom tiden med Stefan Borsch, og da kalte de seg ”Stefan Borsch orkester”. Dette var i perioden 89-90. I denne perioden slapp de CD-ene ”Från Värmland till Mexiko” og Alpens Ros”. De fikk også med seg en opptreden i Halvard Flatlands Casino. Etter tiden med Stefan Borsch, tok de tillbake sitt egentlige navn”Spotlight”, og de ble husband i Bingolotto med Leif ”Loket” Olsson som programleder. Det ble hele 22 programer.
I tiden som fulgte fra 94-95, gikk det i gammel rock med Little Gerhard og Lalla Hansson. I 1996 var de jubileumsorkester i 5-års jubileumsprogrammet til Bingolotto.
Fra 1999 og framåt spillte Spotlight alltmer som husband på Stena Saga og Vikinglinjens Cinderella.
I 2003 genomførte de en konsertturné over hele Sverige med Alf Robertson. Det har også blitt mye allsang gjenom årene i Slottsskogen i Göteborg.

I 2009 feiret Spotlight orkestre 30 år og spiller mer enn noen gang.

Spotlight turnerer både i Sverige, Norge og Danmark og består idag av:
Roland           Hoved vokalist, gitar og trompet
Micke            Vokal og trommer
Erik                Vokal og bass
Waldemar       Vokal och keyboard

Lydspor