Vagabond

Vagabond er kanskje det heteste navnet i dansebandsjangeren om dagen. Bandet vant i fjor Spellemannpris for sin første cd ”Vagabond”, og har det siste året ligget på toppen av radiolistene med flere av låtene fra denne CD’en. Videoene til ”Radio”, ”Sjømann Per” og ”Alt rant ut i sand” går jevnlig på Dansefotjukeboks på NRK.

Vagabond ble startet i 2008, og var antageligvis det mest oppsiktsvekkende som hadde skjedd i bransjen på mange år – og flere norske og svenske medier var raskt ute med å omtale Vagabond som et ”Superdanseband”. Erfaringen er det lite å utsette på, for utrolig nok har de fire gutta til sammen over 100 års erfaring fra platestudio og livescener. Men det som er mest oppsiktsvekkende, er nok at to av bransjens aller dyktigste vokalister nå befinner seg i samme band.

Vagabonds første CD ble lansert juni 2009. Albumet inneholder 14 låter, og Tommy og Lars Espen deler broderlig på vokalistjobben. Det er lagt stor vekt på det dansbare, men man har også funnet plass til de såre, vakre ballader. Tilbakemeldingene har vært meget gode både i norsk og svensk presse, og De Danseglade, Hamar Arbeiderblad og Glåmdalen var helt enige om at plata fortjente terningkast 5. I løpet av de siste månedene har både ”Radio”, ”Sommerregn” og ”Sjømann Per” toppet Dansebandtoppen i flere uker, og flere andre låter fra plata har vært innom lister som Norgetoppen og NRK´s Topp8. På toppen av dette ble plata i mars 2010 belønnet med en Spellemannpris. Vagabond har i løpet av sine første tre år gjort konserter og dansefester over hele landet. Samfunnshus, hoteller, idrettshaller, kulturhus, festivaler, messer, ”Glade dager” og kjerker har hatt besøk av Vagabond.
 
Vagabond er et liveband for de store anledningene. Her får du både de fengende gode dansbare låtene og de såre vakre balladene. I tillegg til eget nytt materiale og håndplukkede coverlåter spiller bandet selvfølgelig også en del sanger fra tiden hvor Tommy og Lars var vokalister i henholdsvis Picazzo og Trond Erics. Det er et folkekrav når de to gutta står på scenen. På toppen av dette har bandet investert i lyd- og lysutstyr i den absolutte toppklassen, for å kunne gi publikum en god opplevelse både visuelt og lydmessig.
Vagabonds nye album ”2” som kom på markedet i mars i år har høstet gode kritikker i media. ”Vagabond går nye veger og fornyer sjangeren”.

Vagabond har følgende besetning:
• Tommy Michaelsen – sang og trommer
• Lars Espen Skogvold – sang og gitar
• Bo Thomas Bråthen – piano, orgel og sang
• Hans Olav Trøen – bass og sang