Steinar Albrigtsen

Når norsk musikk på 1990-tallet skal oppsummeres, er det umulig å komme utenom Steinar Albrigtsen. Steinar har fremstått som den moderne rootsbølgen personlig, både som musiker og skikkelse. Albrigtsen vant også Det Store Korslaget på TV2 i 2012.

Norges mest kjente ”cowboy”, Steinar Albrigtsen, startet som plateartist i 1990. Debutalbumet ”Alone too long” satte fart i country interessen hos mange nordmenn, og solgte utrolige 180.000. Det har blitt tolv album som strekker seg fra country til blues, jazz, norsk vise, musikal og rockabilly. Nå planlegger Albrigtsen et nytt album sammen med artist og samboer Monika Nordli. De fortsetter ”Dobbel Norsk” suksessen og kliner like godt til med en duettplate. Også denne gang har de gjendiktet noen av sine favorittlåter til henholdsvis Telemarksdialekt og Nord-Norsk, men de har også skrevet eget nytt materiale.

Steinar Albrigtsen er ikke redd for å blande tilsynelatende uforenlige motsetninger på scenen, publikum får ofte oppleve både blues, country og rock'n roll på hans konserter.