Et forrykende Juleshow!

Her får du møte Great Garlic Girls helt spesielle gjennomgang av: Sissel Kyrkjebø og Hanne Krogh, Bettan, Lill Lindfors, Mette Marit, Martha Louise, Frp-Siv og SV-Kristin samt en gretten Erna Solberg. Fra vår nære musikkhistorie: Pink, Lady Gaga, Rihanna, Miriam Makeba, Ike & Tina Turner, Cher, Anastacia, Madonna og en rekke andre av populærmusikkens fremste kvinneskikkelser i en herlig cocktail av lyd, lys, humor, glamorøse kostymer, musikk og dans…


Gjennom 30 år som profesjonelle artister har de truffet et større publikum enn de turte å drømme om i den spede begynnelse. Samtidig har de bidratt til å flytte grenser og løftet takhøydene hos fordomsfulle nordmenn.

Hemmeligheten bak suksessen er profesjonalitet! Det er ikke nok å fremstå som gutter i jenteklær.....Selv om de på scenen fremstår som humørfylte luksusdyr, tar de sitt publikum på blodig alvor.

De er perfeksjonister fra topp til tå, eller bedre sagt: fra stiletthæler til parykker! Sketsjene og imitasjonene er nitid gjennomarbeidet på forhånd. Det ligger lange studier bak hver parodi.

For i Garlic’enes verden gjelder det kun å være småfrekke, - aldri ondsinnet! Og alltid med humor!

De har parodiert alt fra internasjonale divaer til representanter for vårhjemlige kjendis-elite. "Ofrene" har vanligvis sittet i salen på premiéren!


Forrykende "hvitløksjenter"

Et fyrverkeri av lyd, lys, humor, glamorøse kostymer, musikk og dans – det er hva som forventes når Great Garlic Girls inntar scenen. Og vi fikk det servert, alt sammen og i rikt monn, i et forrykende show i Tivoli Amfi fredag kveld. Et begeistret publikum ropte på mer, men fikk det ikke. Og vi har full forståelse for at "hvitløksjentene" Terje Schrøder, Jonny Nymoen og dansere ga seg etter nøyaktig én time. Å holde det gående i et slikt tempo, med "sang", dans og kostymeskift nær sagt over en høy sko, krever sin mann – eller "kvinne". Det må ha vært om ikke tilsvarende en femmil i Kollen, så iallfall en kraftanstrengelse av de virkelig store.

Noen vil kanskje undres over at et show med Great Garlic Girls inngår i Moss Musikkfestukes program. Menn som kler seg i kvinneklær og mimer til kvinnelige popartisters musikk – er det noe, liksom? Ja, det er det! Fordi det gjøres på en fantastisk måte. Great Garlic Girls er profesjonelle bokstavelig talt til fingerspissene. Det er noe med håndbevegelsene, mimikken, blikket, presisjonen, grasiøsiteten og ikke minst humøret som gjør dem til suverene utøvere av drag-faget.

Dermed var tonen slått an. Et fullsatt Tivoli Amfi responderte med taktfast applaus, kaskader av latter og høylytte bifallsrop – ikke minst da "jentene" på scenen hentet frem både Sissel Kyrkjebø og Hanne Krogh, Bettan, Lill Lindfors, Mette Marit, Martha Louise Frp-Siv og SV-Kristin samt en gretten Erna Solberg. Gjenkjennelseseffekten var stor!

Men storparten av showet besto av Great Garlic Girls' helt spesielle gjennomgang av vår nære musikkhistorie. I serien av artister som fremsto på scenen mellom hyppige kostymeskift, gjenkjente vi Pink, Lady Gaga, Rihanna, Miriam Makeba, Ike & Tina Turner, Cher, Anastacia, Madonna og en rekke andre av populærmusikkens fremste kvinneskikkelser i en herlig cocktail. Veldig bra – også for én som normalt ikke har drag-show aller øverst på sin musikalske og underholdningsmesige prioriteringsliste.