Jørn Hoel

Vi trenger alle en dose balsam for hjerte og sjel, spesielt om vinteren, sier Jørn Hoel som nå lanserer innspillingen:
Sanga for hjerte - En samling sarte og lyriske sanger, noen kjente og kjære, andre helt nye.

Jørn Hoel er en allsidig musiker og en av landets mest etablerte artister. Han synger like særpreget og sensuelt på Tromsø dialekt som på engelsk, og har like godt grep om sine slagere i fra 80-tallet som den latinamerikanske musikken - til tross for at han er fra Nordens Paris.

Med lune kommentarer, betraktninger og små anekdoter om tekstene og historiene bak, lover vi deg en helstøpt aften.

Jørn bevarer musikkens særpreg og innhold uansett om det er på engelsk eller norsk. Kanskje det er noe med det nordnorske lynnet som ikke er så langt unna det sydlandske som man skulle tro…?

”På denne turneen vil sangene mine fremstå slik de er skrevet, med kun meg selv og gitaren. Dette er den måten jeg kan presentere sangene mine på. Jeg liker den utfordrende nærheten som oppstår i et lokale, med publikum tett på, og bare meg selv på gitar.
Siden jeg har vært bortskjemt med flinke musikere i bandet, må jeg nå skape dette samspillet med publikum. Og det er spennende! Da hjelper det å ha noen kjente og folkelige sanger som får publikum til å synge med, og engasjere seg i. Litt skremmende også egentlig å skulle være så naken foran et publikum, men samtidig er det en flott følelse å kommunisere så direkte med folk sier Jørn.”

Nå kan du møte Jørn Hoel helt alene på scenen; Jørn Hoel og gitaren.
Mye av Jørns låtmateriale spilles ikke i bandsammenhenger og egner seg nettopp til denne type fremføring. Dette er en ny side av Jørn, som er en mester i å være seg selv, samtidig som han skifter mellom det melankolske og det fyrrige latinamerikanske. Er det en artist i Norge som får det til å svinge på morsmålet, så er det Jørn Hoel. Med lune kommentarer, betraktninger og små anekdoter om tekstene og historiene bak, lover vi deg en helstøpt aften.

Dette er Jørn Hoel på nye veier...