Benny Borg med Eventyret Evert

Benny Borg er Norges suverene ener på musikalsk historiefortelling. Nå gir han deg hele historien om Evert Taube. Med lun humor, varm beundring og ekte medfølelse synger og forteller Benny Borg om en av sine store helter. Med stor respekt for hans arv skaper Benny Borg et portrett av den legendariske kunstneren med ord og toner.

 

Benny Borgs hyllest til visesangeren Taube får utsøkt uttrykk i Borgs egen varme stemme og hans klassiske gitarspill. Han forsøker seg ikke som Taube-kopi, men skaper sitt eget musikalske rom i Taubes univers. For artisten Benny Borg har livets eventyr svingt mellom vemod og glede, noe som kommer til utrykk i både det såre enkle og det lune humoristiske. Her er ingen effekter, ingen scenografi, men kun Benny Borg, gitaren og en barkrakk. Det er også alt som skal til. I upretensiøs trubadurstil byr han også opp til allsang; ikke så underlig ettersom en del av låtene sitter som skudd under huden på publikum. I løpet av forestillingen viser Benny seg som visesangeren, showmannen, historiefortelleren og kort sagt som den allsidige og fleksible kunstneren han er.  

Eventyret Evert kaller på latter og på tårer, den bidrar til at Evert Taubes arv holdes varm for kjennerne, og den vil garantert skape et nytt publikum blant yngre generasjoner.

Smakebit fra forestillingen

Forestillingen fikk terningkast 5 av Aftenpostens anmelder Mona Levin. Les anmeldelsen her   

Turnéperiode: Januar til april 2017 Se hilsen fra Benny her