Trond Granlund har hatt en karriere det virkelig har svingt av, både innen rock og pop. Han er sangeren som har sunget seg inn i hjertene til norske radiolyttere og publikum generelt. Trond Granlund er fortsatt en meget aktiv liveartist med eget band. Dette er musikeren som bare blir bedre og bedre med årene!

Det hele startet på 70-tallet da Granlund gjorde karriere som rockesanger, før han på 80-tallet gikk over til mer pop-influert materiale, og fikk hits som Give Me Time og Eloise i 1980, og Girl 16 og Julia, Julia i 1981. For albumet Pleasant Surprise (1981) fikk han Spellemannprisen, og også Stay The Night (1982) og Driftin' (1983) solgte meget bra.

Den norske debuten kom med Tida er’e ingen som kan snu fra 1995. Den kritikerroste plata Sanger jeg lærte av faren min (2010) har blitt et fenomen som gjerne kan sammenlignes med det T Bone Burnettproduserte soundtracket til Cohen-brødrenes O Brother, Where Art Thou? – en samling sanger som på organisk vis fant veien til et stort, takknemlig og, ikke minst, rørt publikum.