Trond Granlund er en av Norges virkelige musikalske skatter. Han har gledet oss med sin fortellerevne i over 40 år og har inspirert generasjoner. Fra sin oppvekst på Oslo østkant har han gått gradene som rockemusiker på 70-tallet til popstjerne på det glade 80-tallet og fremstår i dag som en av de beste roots- og bluesmusikerne Norge noen gang har produsert.

Trond Granlund startet sin musikalske karriere mye takket være hans foreldre Else og Rolf, som alltid støttet han i sin drøm om å leve av musikken. Musikk var en naturlig del av Granlund familiens hverdag, og både mor og far spilte og sang. De tre opptrådte ofte sammen på ulike arrangementer i løpet av Tronds barndom. Første bandet til Granlund var Jailhouse Rock, et band han ble medlem av takket være sin bror som på det tidspunktet var leder for den norske Elvis Presley fanklubben. Etter noen år som Elvis-imitator sammen med Jan Lauritzen fra Oslo, Øivind Johannessen fra Fredrikstad og Ole Andersen fra Hamar, startet Granlund sin solokarriere i 1973 med albumet Rock. Gjennom hele 70-tallet spilte Granlund i en rekke ulike band før det store gjennombruddet kom med albumet “Pleasant Surprise” fra 1981, som han også fikk Spellemannprisen for. Han spilte tidlig på 80-tallet også sammen med en ny utgave av Salt & Pepper Band II, og ga ut albumet «00.15» med dem i 1981. Han hadde også stor suksess med bandet X-tra på midten av 80-tallet, men det var alltid solokarrieren som sto øverst på listen for Granlund.

I 2020 kunne Granlund feire 50 år som soloartist. Bak seg har han en allsidig artistkarriere de fleste vil kan være misunnelige på. Få, om noen, har så vellykket jobbet seg gjennom ulike sjangre innen musikken. Trond Granlund har de siste 50 årene vist seg som en musikalsk kameleon. Granlund har, gjennom sin karriere,  vunnet spellemannprisen, gitt ut mer enn 25 album, skrevet bøker og deltatt på flere innspillinger enn de fleste norske musikere. Musikken hans har preget norsk radio og hitlister i mange tiår og han viser ingen tegn på å gi seg!