Hot Club De Norvège

Hot Club De Norvège er et av Norges hotteste liveband, og er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. De er kjent for de fleste fra radio og TV, og har vært kontinuerlig på veien siden 70-tallet. Internasjonalt regnes de som de fremste innen sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og en unik sound. De turnerer over hele kloden, og har samarbeidet med alle de store innen genren, fra Stéphane Grappelli til Jimmy Rosenberg, foruten artister som Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Andreas Öberg og Ulf Wakenius. Hot Club De Norvège live har en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing via inderlige ballader…
Hot Club De Norvège har gitt ut over 25 kritikerroste plater, de har fått flere nominasjoner til Spellemannprisen - en pris som allerede i 1982 ble tildelt samarbeidet med Lillebjørn Nilsen; klassikeren Tanta til Beate (”Landeplage” på NRK TV). Jon Larsen, har fått prisen Årets Verk for ny musikk, Buddyprisen (årets jazzmusiker, 2007), Oslo Bys Kunstnerpris (2008), og Thorbjørn Egners Kardemommepris (2009). Dokumentarfilmen “Jon & Jimmy” ble tildelt den nederlandske Edison Award (2010).

Hot Club De Norvège består av Jon Larsen (gitar), Finn Hauge (munnspill og fiolin), Per Frydenlund (gitar), og Svein Aarbostad (bass).