Steinar Albrigtsen "Fra A til Nå"

Albrigtsen sin jubileumsturné Fra A til nå er en feiring av den musikalske reisen han fortsatt befinner seg i. Turnéen er en hyllest til publikum. Låtene er håndplukket fra tidligere backkataloger og fra nyskrevet materiale. Albrigtsen tar deg ikke bare med tilbake, men han inviterer deg også med videre…

30 år kan virke som en evighet, men for artisten Steinar Albrigtsen er den musikalske reisen en lidenskap han ikke kan være foruten. Kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum. Mange kjenner han som «mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet», da han vant Spellemannspris for sitt debutalbum Alone too long i 1990. Albrigtsens forkjærlighet for country startet etter at han kom over kassetten White man sings the blues, av hans store idol Merle Hagard. I denne perioden var nok Albrigtsen mer kjent i Nord-Norge under pseudonymet Stoney plays the blues. Ifølge artisten ble publikum skuffet da de etter å ha lest plakaten fant ut at den blinde, tannløse bluesartisten fra Amerika faktisk var en ung, fremadstormende artist med alle tennene i behold, som i tillegg bodde i Tromsø. Albrigtsen fortsatte sin karriere med fremadstormende skritt. Debutalbumet solgte 180.000 eksemplarer, og hele Norge hadde øynene på den mørke nordlendingen med den silkemyke stemmen. 

Nå, 30 år etter, vil noen gjenkjenne ham med låten She belongs to the rain, noen vil kjenne ham for samarbeidet med Jørn Hoel og Get together, kanskje var Beaches of Rio med Tom Pachecho en favoritt. Av musikalske høydepunkt gjennom karrièren sier Albrigtsen at opptredenen med Johnny Cash på Norwegian Wood gjorde et uforglemmelig inntrykk. Han varmet også opp for selveste Merle Haggard i USA, spilte inn plate med Tony Levin (Peter Gabriel), John Sebastian (Lovin' Spoonful) og Rick Danko (The Band), for å nevne noen. Da plateselskap og promotører rådet ham til å å rendyrke én musikalsk linje, satte nordlendingen foten ned. Han ønsket bare å formidle sin kreative skaperkraft og være tro i sitt musikalske engasjement. Man kan si at han representerer Stjernekamp, før det ble et kommersielt konsept. Gjennom alle årene i bransjen har møte med publikum vært det viktigste for ham.

Smakebiter:
She belongs to the rain

Song for a stormy night
The Ride, Live at Hillbilly Highway
Wheels
Hold on
The Race is on, Live