Tett på Jørn Hoel

Enkelte artister har evnen til å levere full pott hver gang de opptrer, Jørn Hoel er en slik artist. Med sin særegne stemme, selvironi, udødelige sanger, lune kommentarer, betraktninger og små anekdoter om tekstene og historiene bak, kan vi love deg en helstøpt aften i denne nye konsertforestillingen Tett på Jørn Hoel.

 

For et par år siden traff vi Jørn i Thomas Giertsens serie Helt Perfekt på TVNorge. Deretter lot folk flest seg imponere av hans deltagelse både i The Hit og Stjernekamp. Kanskje aller mest i sistnevnte program, hvor han briljerte med musikalske prestasjoner som strakk seg fra hip-hop til blues. Det toppet seg da hele Norge holdt pusten under hans fremføring av Puccini-arien Nessun Dorma, som han leverte med glans.

Se Jørn Hoel fremføre «66 år» og «Du-du-du-du-du». Når Jørn nå dukker opp som deltager i Hver Gang Vi Møtes kan vi love et varmt og lunt møte med en av Norges beste artister. For som han sier selv; «Vi trenger alle en dose balsam for hjerte og sjel, spesielt om vinteren». Jørn synger like særpreget og sensuelt på Tromsø-dialekt som på engelsk, og har like godt grep om sine slagere fra 80-tallet som den latinamerikanske musikken – til tross for at han er fra Nordens Paris.

«På denne turnéen vil sangene mine fremstå slik de er skrevet. Jeg liker den utfordrende nærheten som oppstår i et lokale med et sittende publikum tett på, med bare meg selv og en musiker til på scenen. Jeg elsker å skape dette samspillet med publikum, og det blir enda lettere å flørte og improvisere. Og det er spennende! Da hjelper det å ha noen kjente og folkelige sanger som får publikum engasjert til å synge med. Litt skremmende også egentlig å skulle være så naken foran et publikum, men samtidig er det en flott følelse å kommunisere så direkte med folk» sier Jørn.

Jørn Hoel er en mester i å være seg selv, samtidig som han skifter mellom det melankolske, gjennom blues toner til operafølelser, og til det fyrrige latinamerikanske. Er det en artist i Norge som får det til å svinge på morsmålet, så er det Jørn Hoel.