Balladen om Benny Borg

Høsten 2022 er det nøyaktig 50 år siden Benny Borg spilte inn og ga ut «Balladen Om Morgan Kane». I januar 1973 erobret «Balladen Om Morgan Kane» førsteplassen på den første Norsktoppen -og det av en svenske!!! Det skulle bli starten på en karriere som har vart i, nettopp, 50 år.

«Balladen Om Morgan Kane» var startskuddet til en karrierereise uten sidestykke i Norsk Showbiz-historie. I 1970-og 80-årene tapetserte Benny Borg Norsktoppen med den ene hiten etter den andre. Ved ett tilfelle hadde han fire låter liggende der samtidig. Hvem husker ikke, foruten Morgan Kane, «Legenden Om Metzgar», «Jesse Rawlins». «El Sordo» og «El Diablito», alle sanger fra Kjell Hallbings forfatterunivers.

Og hvem husker ikke «En Spennende Dag For Josefine» og «Nyforelsket-sytti år» i Inger-Lise Rypdals nydelige stemmedrakt, «Bak Horisontens Rand» med Stein Ingebrigtsen, «Frøken Rose» med Gro Anita Schønn, «I Love Norwegian Country» med Bjøro Håland, og ikke minst «Den Store Dagen» som er blitt spilt inn av over hundre artister over hele Europa. Så sent som i 2019 lå den i mange uker på Svensktoppen men Linnéa Henriksson. Ja, listen er uendelig …

Benny har gjort alt i showbiz: han har representert Norge i Melodi Grand Prix med Grethe Kausland som makker og som han også sto på scenen med, sammen med Dizzie Tunes i 17 år! I disse forestillingene fremførte han bl.a. sitt legendariske Elvis-nummer over 3500 ganger. Han har spilt inn film, vært programleder på TV både i Sverige og Norge. Han har også vært studiomusiker bak en drøss av kjente norske sangere. Han har også tonesatt dikter av Herman Wildenvey og André Bjerke. Sistnevnte ble til ett album med Arja Saijonmaa som solgte i over 50.000 eksemplarer i Norge.

De siste tyve årene har han reist rundt i hele landet med sine kritikerroste biografiske forestillinger om Cornelis Vreeswijk, Elvis, Johnny Cash, Evert Taube og nå sist Erik Bye.

Høsten 2022 oppsummerer Benny Borg sin fantastiske karriere for å markere 50-årsjubileet til utgivelsen av «Balladen Om Morgan Kane» med forestillingen: «BALLADEN OM BENNY BORG» der han skal fremføre sine egne gamle og kjente sanger, men også de nye sangene som «God Morgen Min Kjære», «Den Største Reisen» og «Sting For Sting» og andre sanger som du enda ikke er blitt kjent med.

For Benny ligger ikke på latsiden selv om han har gitt oss klassikere på løpende bånd de siste 50 årene, så er han ikke ferdig med å skrive nye sanger. Til høsten er han igjen plateaktuell, og det skulle ikke forundre oss om han er å finne på toppen av listene igjen.

Og, så det er sagt: Han er nå endelig blitt Norsk Statsborger. Det tok 52 år.
Han er i motsetning til Morgan Kane sen på avtrekkeren …

Turnéperiode: Høsten 2022