Ruffen på nye eventyr

Når sjøormen Ruffen blir bedt på besøk til bestemor, nekter han å høre på alle som prøver å hjelpe ham – enda han må ut på en farefull ferd som går over land (der menneskene er).

Én dag får Ruffen et brev fra bestemor Nessie i Skottland. Hun inviterer ham på besøk, men pappa synes det er veldig langt å reise, dessuten skal de besøke henne en annen gang senere. Men Ruffen vil reise nå. Han vil klare det selv, og han legger ut på den farefulle ferden på egenhånd. Om natten, langt hjemmefra, blir Ruffen tatt til fange! Han ender i et bur i dyrehagen hvor vi møter den sinte Dyrehagedirektør Didriksen som hater vennskap og samhold. Direktøren putter alle dyrene i hvert sitt bur “for ingen skal få lov til å være sammen med andre”. Selv den siamesiske katten har to bur – ett til hvert hode. Alle dyrene blir skilt fra foreldrene sine, og nå savner Ruffen pappaen sin.

 

Ruffen kan ikke være stengt inne i et bur for alltid! Han må flykte, men han får det ikke til. Etter flere forsøk alene forstår han at han trenger hjelp, og nå må publikum hjelpe ham med å greie det! Alle må bidra så Ruffen skal greie å flykte fra dyrehagen.

Ruffen på nye eventyr er figurteater basert på Tor Åge Bringsværds Ruffen-univers og passer for barn i alderen 4 -10 år.  

 

Av og med Pratmakerteateret
Dukkene er laget av Kari Noreger