Norsk Utflukt

Du har forfattere, du har poeter og du har låtskrivere. Dette er tre helt forskjellige kunstformer og kun et fåtall på denne jorden mestrer alle tre. I Amerika har de Patti Smith og Leonard Cohen, i Sverige har de Ulf Lundell og vi har Lars Saabye Christensen.

Hans litterære merittliste er, som vi alle vet, helt enestående og plasserer han blant de største Norske forfattere gjennom tidene. Men nå har han tatt seg en pause fra forfatterskapet og på nytt slått seg sammen med «Gudfaren av Norsk Blues», Kåre Virud. Det er tid for Norsk Utflukt.

 

 I tillegg til Saabye Christensen og Virud består Norsk Utflukt av Espen Fjelle, Tore Wildhauer og Baard Slagsvold. Denne gjengens musikalske merittliste gjør Norsk Utflukt til intet mindre enn en supergruppe.

Bandet har siden utgivelsen av den moderne klassikeren «Med Lyset På» fra 1993 gitt ut album cirka hvert femte år eller sjeldnere. Og, når alle trodde det hele var over ble nok et album innspilt i det vanskelige koronaåret 2020 med utgivelse i mai 2021 med tittelen «Heder & Verdighet». Norsk Utflukt har alltid vært på parti med de som er utafor, de hjelpeløse, de håpløse, de eiendomsløse. Derfor handler sangene også om kjærlighet og solidaritet. Det er de menneskene som tiden ikke farer pent med Norsk Utflukt lager sanger om. Det er de som skal komme til heder og verdighet.

 

Bandet serverer Talking Blues av ypperste merke. Her får du servert tekster som griper deg i nakkeskinnet og holder deg fast fra første ord til det siste, servert på et suggererende komp så tøft at det lett kunne stått alene. Sammen skaper Norsk Utflukt et univers som vil begeistre og berøre publikum på en måte som er unik i norsk sammenheng. Norsk Utflukt er et overskuddsprosjekt som resulterer i en enorm spilleglede, kritikerroste album og opptredener.

 

For å sitere Saabye Christensen: «For meg er Norsk Utflukt ekstremt viktig og inspirerende. Får nytt livsmot hver gang.»

 

Tilgjengelig mars 2022

 

Presentasjon av albumet Heder & Verdighet