Sanger jeg lærte av Jokke

Trond Granlund har hentet sanger fra Jokke sin musikalske verden og laget et virkelig spennende album. Nå blir det turné med nettopp: Sanger jeg lærte av Jokke.

Den første singel "Verdiløs menn" høstet fantastisk respons, med anmeldelser blant annet i VG, Dagsavisen og PULS. Nå er albumet klart og det viser spennvidden i Tronds tolkninger. De utrolig sterke tekstene til Joachim Nielsen blir bare forsterket i Trond Granlund sine versjoner.

Dette sier Trond selv om bakgrunnen til albumet: 
"Det er rart å tenke på nå at jeg i en periode på nittitallet ofte tok meg en tur ned til Joachim Nielsen for å skravle med ham.

Vi hadde gjort to duetter. Først tok jeg kontakt med ham I forbindelse med mitt første fulle album med norske tekster. Det fikk navnet “Tida ere ingen som kan snu”. Jeg skulle gjøre en nyinnspilling av Trond Ingebretsens fine vise “Vaterlands Bru”, og hadde lyst til å ha med gjestevokalister. Det var sønnen min Tommy som hadde tatt med meg inn I Jokke & Valentinernes verden. Jeg måtte lære ham akkordene på låta “To fulle menn”. Jeg plukket opp Jokke på Carl Berner, og han gjorde en nydelig vokal på Vaterlands Bru. Året etter kom han med en helt ny låt til meg, “Ut av byen”, som vi også spilte inn.

Etter dette var det altså at jeg stadig tok turen innom Jokke. Som regel var han hos dama på Grunerløkka. Hva var det vi fant I hverandre? For det første så var jo dette I en periode av livet mitt hvor jeg fortsatt hadde et romantisk bilde av alkohol og vennskap. Samtidig var vi begge to glad I gamle amerikanske cowboy-filmer. Ja, jeg har fremdeles et par gamle John Wayne-filmer, som jeg hadde lånt av ham. En gang ringte han meg fordi han trengte penger. Da satt han nede på en pub og drakk øl. Jeg reiste ned og lånte ham tusen kroner.

Dette er noe av bakgrunnen for at jeg har laget albumet og konserter med låter av Joachim Nielsen. Den viktigste årsaken er selvfølgelig at han var en meget god låtskriver med veldig spesielle og originale tekster, og melodier som satt godt. Jeg har allikevel forsøkt å gjøre mine helt egne versjoner av disse sangene, og synes at jeg til tider har klart å komme opp med nye arrangementer som beviser at disse låtene holder uansett. Roar Vangen og jeg har hatt et utmerket samarbeide, og jeg hadde ikke klart å komme I land med dette albumet uten ham. Jeg vil også takke mine faste musikere, Tommy Granlund, Jan Arild Moe og Gjermund Kolltveit for flotte bidrag. Erland Dahlen kom også inn og forsterket visene med sine trommer og perkusjon. Sist, men ikke minst, må jeg takke Tarjei Nysted, som er en fantastisk musiker. Dette er en innspilling som er mye mer organisk og ikke så perfeksjonistisk som mitt forrige album “Skogslusken”, men det var dette jeg trengte å gjøre nå."

Pressen skriver
Puls
Klassekampen
Dagsavisen