Saturday City

Saturday City, som er blitt en anmelderfavoritt, spiller Americana med innslag av power pop og fengende harmonier og blir sammenlignet med artister som Big Star og Steve Earle.

Saturday City spiller Americana med innslag av power pop og fengende harmonier og er blitt sammenliknet med artister som Big Star og Steve Earle.

Bandet ble startet som en duo av brødrene Magnus og Stian Gulbrandsen i 2012 og ga ut en EP med lavmælt folkpop som bl.a inneholdt singelen «Catch a Flame». I 2017 da de slapp sin første fullengder «Through This Reality» hadde de utvidet til full bandbesetning, noe som musikken også gjenspeilet. For anledningen går brødrene Gulbrandsen "Back to Basic" og stiller som duo.

Bandet er blitt en anmelderfavoritt her i Norge og om fjorårets singel «Safer In My Mind» skrev Erik Valebrokk at «Safer In My Mind er i grunnen så velklingende og perfekt gjennomført som du får det(…)– du har liksom ikke stort annet valg enn å like det du hører»

Utklipp fra anmeldelser:
Feedback/itromsø.no
På sitt beste låter Saturday City som en mellomting av The Jayhawks og Big Star – som er en av de fineste komplimentene jeg har gitt til mennesker uten å ha noen form for kjønnslig baktanke.

Erik valebrok
Når du deretter tar sats på hoppkanten med en låt som «Land Of Hearts» som virkelig slår gnister står du overfor noe som minner om bakkerekord. Platen har vært anført av nevnte «Land Of Hearts», «Losing My Mind» og «Carry What I Can», tre digitale singler som har signalisert veldig fine ting. Jeg kan ikke si annet enn at bandet innfrir. 

Gaffa
Til sammen utgjør dette et ganske så imponerende stykke nedlagt arbeid, med en uvanlig stor bredde i utførelse og assosiasjoner. Det er mesterlig å kunne bekle moderne country, klassisk folk-rock og dessuten ømme kjærlige ballader. 

Lytt til Saturday City her